Scully ügynök könyvet ír

.konyvesblog. | 2014. január 16. |

(p forrása)

Az igazság mégis talán ideát van – Gillian Anderson legalábbis ezt igyekszik most bebizonyítani. Az évekig az X-akták Scully ügynökét alakító színésznő ugyanis könyvírásra adja a fejét, és Jeff Rovin íróval közösen egy sci-fit jegyez. Sőt, nem is egyet, hanem rögtön egy trilógiát (EarthEnd Saga).

A neves Simon & Schuster kiadó 2014-től egy komplett sci-fi sorozatot tervez útjára indítani (ez lesz a Simon451), amely sci-fi, fantasy és apokaliptikus művek megjelentetését ígéri. Ennek az első darabja lesz a Gillian Anderson nevével is fémjelzett első regény.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a A Vision of Fire hőse egy pszichiáter, aki traumatizált gyerekekkel foglalkozik. Egyik páciense kezelése során arra jut, hogy a lány furcsa viselkedését az univerzum sokkal hatalmasabb erői magyarázzák.

Gillian Anderson szerint miután az X-akták révén kilenc évet töltött ebben a félig sci-fi környezetben, van elegendő tudása a műfajról, és érzi is a dinamikáját. Azt mondja, Jeff Rovin ösztökélés nélkül nem valószínű, hogy valaha sci-fi írásra adta volna a fejét, de végül egy csomó ötlete volt. Az például egészen világos volt számára, hogy nem akar semmi horrorisztikusat, viszont ragaszkodott hozzá, hogy a történet hőse egy erős női karakter legyen.

A könyv várhatóan októberben jelenik meg.

Forrás: Guardian, PW

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.