Sajttortával segít a menekülteknek Neil Gaiman

.konyvesblog. | 2017. május 24. |

Különleges jótékonysági akcióra készül Neil Gaiman. Azt tervezi, hogy felolvassa a The Cheesecake Factory nevű étteremfranchise teljes menüjét a rajongóinak, de csak akkor, ha a rajongók összegyűjtenek ötszázezer dollárt az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának. ITT lehet adakozni, június 20-ig, vagyis a menekültek világnapjáig van rá idő, jelenleg majd tizenhétezer dollárnál tart a kampány..

Az ötlet az amerikai író-humoristától, Sara Benincasától származik, aki a Twitteren vetette fel a dolgot. Gaiman alig néhány órával később annyit válaszolt neki, hogy ha összejön a pénz, áll a fura performansz elébe. Benincasa megnézte az Amerikai istenek sorozatváltozatának egyik epizódját, elment a Cheesecake Factoryba, lefeküdt aludni, másnap reggel megitta a kávéját, majd nem sokkal később észrevette, hogy mire kért Gaimant a Twitteren.

A humorista megígérte, hogy ha sorra kerül a felolvasásra, lesz majd róla livestream, hogy minél több emberhez eljuthasson, vagy legalább egy kedves videó, hogy bárki újrahallgathassa, ahogy Gaiman kimondja: avokádós tojástekercs.

A Cheesecake Factory többek között a végtelen hosszúságú menüjéről ismert.

Forrás: LATimes