Saját megerőszakolásának történetét írta meg a tajvani írónő, később öngyilkos lett
Hírek erőszak tajvan

Saját megerőszakolásának történetét írta meg a tajvani írónő, később öngyilkos lett

.konyvesblog. | 2017. május 17. |

(Kép forrása)

Nem fikciót, hanem személyes tapasztalatait írta meg februárban megjelent regényében a 26 éves korában elhunyt Lin Yi-Han – ezt állítják legalábbis a fiatal nő szülei. A tajvani szerző kötetének hőse egy 13 éves lány, akit megerőszakol az egyik 50 év körüli tanára. A könyv a megjelenését követően azonnal bestseller lett, maga a szerző pedig az interjúiban egy olyan tanár történeteként jellemezte a kötetet, aki pozíciójával sokáig visszaélve elcsábította, megerőszakolta és szexuálisan kihasználta a női tanítványait. Utolsó interjújában Lin Yi-Han azt állította, hogy a regénybeli Mr. Lee alakját egy olyan tanárról mintázta, akit valóban ismert, emellett a hősnőjének a megerőszakolását „az emberiség történetének legnagyobb mészárlásának” nevezte.

Lint egy héttel később a férje holtan találta a hálószobájukban, és egy búcsúlevelet talált mellette. A hatóságok kizárták az idegenkezűséget. A fiatal nő korábban már többször próbálkozott öngyilkossággal, és a Facebook-oldalán nyíltan írt a depressziójáról.

Halálát követően Lin története végigsöpört a tajvani közösségi médián, és valóságos hajtóvadászat indult az egykori tanár ellen, főleg azután, hogy a nő szülei közleményben tudatták, hogy a regény lányuk saját tapasztalatán alapul.

A szóban forgó tanár állítólag egy Chen Hsing nevű férfi, aki ezt követően lemondta az óráit, azok az iskolák pedig, ahol korábban tanított, leszedték a nevét a honlapjukról. Egy helyi képviselő közben azt állította, hogy Chen különböző nevek alatt tanított különböző iskolákban, és nagyon úgy fest, hogy hazudott arról is, hogy hol szerezte a diplomáját. A férfi május elején közleményben tagadta a vádakat. Azt állította, hogy 2009 februárjában tanította Lint, és csak 2009 augusztusában kezdtek találkozgatni, miután a lány már betöltötte a 18-at és nem volt többé a tanára. Szerinte két hónap után pontot kellett tenniük a kapcsolat végére, a lány szülei ugyanis ellenezték a kapcsolatukat, nem mellesleg pedig a férfi nős volt. Chen állítja, hogy a regény nem a valós eseményeken alapul, és tagadja, hogy bármi köze lett volna a fiatal nő depressziójának kialakulásához.

A nyomozás mindenesetre tart, igaz, hivatalos gyanúsítottja egyelőre nincs az ügynek.

Forrás: BuzzFeed