Saját filmjéből írt regényt Seth MacFarlane

.konyvesblog. | 2014. január 28. |

Million-Ways-To-Die-in-The-West.jpgOlyat már láttunk, hogy egy regényíró mozifilmmé adaptálja a saját művét, de olyat csak nagyon ritkán, hogy egy forgatókönyvíró ír regényt saját filmjének forgatókönyvéből - sőt meg is jelenteti, mielőtt a film a mozikba kerülne. Pedig a Family Guy, az American Dad és Ted, az életre kelt plüssmedve alkotója, Seth MacFarlane épp erre készül. Első regényének alapja hamarosan megjelenő filmje, A Million Ways to Die in the West.

A május végén a mozikba kerülő filmnek MacFarlen egyszerre a társszerzője, producere és rendezője, sőt még a főszerepet is ő játssza. Egy birkapásztort alakít, akinek elege lesz a kemény vadnyugati életből, ahol szinte minden megölheti, a párbajoktól a kocsmai verekedésen át a mérges kígyóig és a kolerával szennyezett vízig. Még egy rövid túra is a kerti pottyantósra. A pásztor inkább elkerüli az összeset, még ha emiatt gyávának is tartják. Mikor a barátnője elhagyja a város legelviselhetetlenebb fickójáért, úgy dönt, hogy nem hallgat a józan észre, és harcolni fog. Még akkor is, ha se lovagolni, se lőni nem tud, de még pofont sem osztott soha. Az események akkor kezdenek igazán felgyorsulni, mikor találkozik a szépséges pisztolyforgatóval, akinek férje sajnos a legaljasabb és legféltékenyebb gazfickó a vidéken. MacFarlen mellett olyan színészek játszanak még a filmben, mint Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, és a humorista, Sarah Silverman.

A rajongók, akik még május előtt meg akarják tudni, hogy mi lesz az őrült vadnyugati kaland vége, már március 4-én elolvashatják a film alapján készült regényt.

Forrás: EntertainmentWeekly

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!