Rushdie életrajza 27 országban jelenik meg egyszerre

Valuska László | 2012. szeptember 18. |

Huszonhét országban egyszerre jelenik meg kedden Salman Rushdie világhírű író életrajzi kötete.

A könyv címe Joseph Anton, amely Rushdie kedvenc írói, Condrad és Csehov keresztnevére, valamint az írónak a bujkálás alatt használt nevére utal.

A kötet 720 oldalas. Salman Rushdie először ír nyíltan arról, hogy mit érzett azokban az időkben, amikor érvényben volt az ellene 1989-ben kiadott fatva, az ő "halálos ítélete", amelyet az akkori iráni vezető, Khomeini ajatollah bocsátott ki az író Sátáni versek című munkája miatt.

A kiadó szerint az életrajzi munka "egyedülállóan nyílt és őszinte, lebilincselő, provokáló és megindító" könyv. Itthon az Ulpius-ház Kiadó adja ki a világpremierrel együtt.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.