Rowling szerint Lumpsluck professzor háborús hős

.konyvesblog. | 2016. szeptember 12. |

hl.gifA Pottermore-on már megvásárolható az a három e-novelláskötet, amelybe JK Rowling az oldalon eddig megjelent írások mellett új történeteket is publikált. A Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists című kötetben például a kissé tutyimutyi Horatius Lumpsluckról árul el többet, derül ki a HuffPostról (ami akár a Hufflepuff, vagyis a Hugrabug belső üzenetküldő szolgáltatása is lehetne.)

Lumpsluck büszke aranyvérűek egyetlen fiaként nevelkedett, akik, bár sosem hangoztatták harcosan fajtisztaságukat, hittek a családjuk veleszületett felsőbbrendűségében. Lumpsluck boldogan barátkozott mugli származású diákokkal a Roxfortban, ám családja felsőbbrendűség-tudata rá is hatással volt: szerette körülvenni magát a legígéretesebb hallgatókkal, ezért megalapította a Lump Klubot, amibe a legtehetségesebbnek bizonyuló mágus- és boszorkánynövendékeket hívta meg.

Bár apja magas rangú tisztviselő volt a Mágiaügyi Minisztériumban, Lumpsluck ismerte magát annyira, hogy elkerülje a politikát. A minisztérium helyett inkább visszament a Roxfortba, ahol évtizedeken keresztül bájitaltant oktatott, a Mardekár házvezető tanára lett, és hamar maga köré gyűjtötte a nem csak mardekáros, de kiemelkedő tehetségeket, Lily Pottertől Tom Riddle-ig. Utóbbinak még azt is elárulta, hogyan készíthet horcruxokat, gyötörte is a bűntudat rendesen, amikor rájött, hogy kis kedvence Voldemortként tért vissza. Épp a bűntudata miatt vállalt részt a háborúból a roxfortiak oldalán az utolsó részben: azt gondolta, ő a felelős Voldemort visszatéréséért, pedig a Sötét Nagyúr már jóval azelőtt tudomást szerzett a horcruxokról, mielőtt beszélt róluk Lumpsluckkal.

Miután biztonságba helyezte a Mardekárosokat, a professzor visszatért a csatába, és Rowling szerint a viselkedésével a legveszélyesebb éjszakán megmutatta, hogy mennyit is ér igazán.

A Harry Potter-univerzumban kevés kivétellel mindig a mardekárosok a rosszfiúk. A bájitaltanár is ebből a házból kerül ki, elég csak Pitonra gondolni, Rowling pedig korábban már bevallotta, hogy a bájitaltan a varázslóvilágban egyenértékű az ő leggyűlöletesebb muglitantárgyával, a kémiával. Úgy tűnik, hogy Mardekár ide vagy oda, a bájitaltanárok mégsem velejéig romlottak, és Piton után Lumpsluckból is hős lett. Méghozzá háborús.