Rowling elárulta, melyik a kedvenc rajongói elmélete

.konyvesblog. | 2018. augusztus 22. |

Évekkel az eredeti megjelenés után is rengeteg rajongói teória kering a Harry Potterrel kapcsolatban, és ezek között vannak olyanok, amelyek még J.K. Rowling tetszését is elnyerték. Egy kérdésre most elárulta, hogy a kedvence az, amelyik a Roxfort igazgatóját, Dumbledore-t a halál egyfajta allegóriájaként képzeli el.

rowlingtweet.JPG

Az elmélet A három testvér meséjére vezethető vissza (ami a HP és a Halál ereklyéiben olvasható): ebben három fivér egy veszélyes folyóhoz ér, és hogy átjuthassanak rajta, hidat varázsolnak fölé. Ekkor azonban megjelenik egy csuklyás alak, a Halál, akinek nem tetszik, hogy így túljártak az eszén, de ezt nem mutatja ki, hanem jutalmat ajánl a testvéreknek. Az egyik egy bodzafa-varázspálcát kér, a második egy olyan követ, mellyel fel lehet támasztani a holtakat, a harmadik a láthatatlanná tévő köpenyt. Az első két testvér később meghal, a harmadik viszont sokáig él, majd a köpenyt továbbadja a fiának, mielőtt „öreg barátjaként” üdvözölné a Halált.

A rajongói elmélet szerint Voldemort az első fivér, Piton a második, a harmadik pedig Harry Potter. Dumbledore pedig nem más, mint a Halál, már csak azért is, mert James Potter láthatatlanná tévő köpenyét a fiú a Roxfort-igazgató révén kapta kézhez. A rajongók szerint a teóriát erősíti az is, hogy amikor Voldemort az utolsó részben gyilkos átokkal sújtja Harryt, egy köztes állapotba kerül, melyben választhat élet és halál között: ebben az állapotban a King’s Cross pályaudvaron találja magát, ahol nem mással találkozik, mint Dumbledore-ral.

Forrás: Stylist