Röhrig Gézával, slam poetryvel, koncerttel zár a Capa pop-up

.konyvesblog. | 2017. március 14. |

A hétvégén ér véget a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ingyenes kulturális programsorozata, a Capa pop-up: a fotó mellett a társművészetek felé is nyitó sorozat az év eleje óta tart, telt házas koncertekkel, filmvetítésekkel, irodalmi estekkel, és az utolsó két estén is érdemes minél előbb érkezni a Nagymező utcába.

Március 16-án este 18 órától a Sztalagmit című esten Röhrig Gézától kérdez Ágoston Zoltán. A Saul fia főszereplőjének eddig hét verseskönyve jelent meg, és a Jelenkor főszerkesztője arra kérte a költőt, mindegyikből olvasson fel egy verset. Az est végén Röhrig októberben megjelenő új kötetéből is szemezget.

Facebook-eseménylink >>

A költői est után, este fél 9-től slam poetry est lesz: Vittorio Storaro fotóiból a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében rendez kiállítást a Capa Központ április elején, és ennek apropóján a háromszoros Oscar-díjas operatőr képeiből válogattak a slam showcase fellépői számára, hogy a látottakat továbbírják. Storaro fotóit ihletként használva versel Bánóczi Bea, Bárány Bence, Csider István Zoltán, Pion István és Simon Márton, amihez az Amoeba zenekar szolgáltatja a zenei körítést, a műsorvezetést és lebonyolítást pedig Mavrák Kata Hugee és az SPB állandó stábja végzi.

Facebook-eseménylink >>

A Capa pop-up utolsó napján, március 17-én Bereczki Csaba kreatív dokumentumfilmjét, az amerikai születésű klezmerzenészekről és európai gyökereiről szóló Soul Exodust lehet - angol felirattal - megnézni és hallgatni, majd a rendezővel Teszler Tamás beszélget. Bereczki Csaba az Életek éneke után továbbfűzte az átlagosnál is nagyobb szívvel működő zenés dokumentumfilmjei sorát, ezúttal néhány identitás-kereső klezmer zenész fizikai és lelki útjára irányítva a figyelmet.

Facebook-eseménylink >>

A Capa pop-up programsorozat péntek este IAMYANK koncertjével zárul, aki a tavalyi évet egy nagylemezzel (Hiraeth) és rengeteg IAMYANK LIVE BAND koncerttel töltötte meg. Erre a különleges eseményre az elmúlt évek során összegyűlt ambient, experimental ötleteit fogja össze egy egységes szövetté. Az előadásban nagy szerepet kap az improvizáció, így a hallgatók testközelből tapasztalhatják meg, ahogy egymásra épülnek az elektronikus textúrák, zajok, cselló és akusztikus, perkusszív ütemek.

Facebook-eseménylink >>

A Capa pop-up eseményein a belépés ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A rendezvények időpontjai: március 16-17.
Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, rendezvényterem
Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 8.