Kép-más – Rippl Renáta

Ruff Orsolya | 2019. január 18. |

rippl_renata_kep-mas2.jpg


Rovatunkban illusztrátorokat mutatunk be, akiket arra kértünk meg, hogy fejezzenek be öt mondatot, és persze rajzolják meg hozzá saját magukat. Ezúttal Rippl Renáta rajzolt és válaszolt.

Rippl Renáta: Panka balerina lesz - Balettmesék 1.

Manó Könyvek, 2018, 54 oldal, 2490 HUF

 

Azért kezdtem el rajzolni, mert a legjobb dolog megalkotni valamit, amit csak én magam látok a fejemben, és ami egyszer csak megelevenedik egy papírlapon.

A legjobban akkor megy a munka, amikor este van és tulajdonképpen vége a napnak. A gyerekek alszanak, már felhoztam a vacsorarepetát a konyhából és megy mellettem a tévé... Ilyenkor bármeddig tudnék dolgozni, csak reggel ne kellene olyan korán felkelni. Bagoly vagyok.

A leggyakrabban használt munkaeszközöm a grafitceruza.

A legnagyszerűbb ötleteim akkor támadnak, amikor utazom. HÉV-en, távolsági buszon, autóban... de általában nagyon sokszor álmodozom.

Saját kedvencem, amit szívesen újraillusztrálnék, az Alíz Csodaországban. A kis gyufaárus lány is régóta foglalkoztat, de a klasszikus mesék közül a Hófehérke és a Csipkerózsika megrajzolása is izgalmas lenne.

Rippl Renáta (1974)

  • Eredetileg textiltervezőként végzett a MOMÉ-n, de az utóbbi időben főleg illusztrálással és terméktervezéssel foglalkozik.
  • Rajzolt mások mellett Bosnyák Viktória (Mantyusok-sorozat; És most hogy festek? – Az egyszínű kaméleon), Balázsy Panna (Szandra és a 3.b-sorozat) és Nagy Katalin (Szív a kerítésen) történeteihez.
  • Első önálló kötete egy Grimm-átirat volt, a címe: Piroska, a hófehér nyuszi (2015).
  • November közepén jelent meg Balettmesék című sorozatának első kötete, a Panka balerina lesz.
  • facebook, instagram, honlap

A cikk a Könyves Magazin 2018/4. számában jelent meg.