A Facebook-idővonalakon írják a regényt

.:wendy:. | 2012. június 25. |

Míg egy-két évvel ezelőtt az volt a nagy, előremutató hír, ha valaki a Twitteren kezdett könyvírásba, vagy a Twitter közösségének segítségével akarta kerekíteni történetének fonalát, most egy újabb őrület kezdődött el: a Facebook Timeline-regény. Kyle Rutkin író abban reménykedik, hogy össze tud gyűjteni négyezer dollárt a Kickstarteren, amellyel fedezni tudja ötletének anyagi költségeit (természetesen nem a Facebook profiloldalak létrehozását, hanem az esetlegesen  megvalósuló kiadás költségeit). Az A Life Told From the Cloud című könyv majd egy 34 éves íróról, CJ Williamsről szól, aki miután megtudja, hogy rákban szenved, Facebook idővonalának segítségével kezd bele emlékiratainak megírásába.

A főhős hat Facebook profilt mozgat: a legjobb barátjáét, középiskolás szerelméét, főiskolás barátnőjéét, az őt elhagyó anyjáét és legutóbbi barátnőjéét, akivel nemrég szakított. A Facebookon található információkból építkezik majd a regény egészen a főhős műtétjéig. Rutkin csak a Facebook posztok, képek és adatlapok alapján akarja majd kerekíteni a sztorit, a pénz pedig arra kell neki, hogy a szerkesztőt, a borítótervezőt, és a nyomtatási költségeket fedezze vele. 

Az alábbi videóból kiderül még több részlet, azoknak pedig, akiket érdekel, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a Facebook által nyújtott irreális világból, ajánljuk a Catfish című, döbbenetesen jó filmet.