Rebecca Walker regényét vinné vászonra Madonna

.konyvesblog. | 2014. március 27. |

(Kép forrása)

Két mérsékelten sikeres játékfilmes rendezéssel a háta mögött (Mocsok és bölcsesség, W.E.), Madonna újra a rendezői székbe vágyik. Ezúttal Rebecca Walker Adé: A Love Story című regényét vinné vászonra.

A sztori szerint a főiskolás Farida beleszeret egy fiatal muszlim kenyai fiúba, akivel úgy határoznak, hogy összeházasodnak. Egyszerű életet terveznek, de hamarosan egy polgárháború kellős közepén találják magukat. A New York Times blogja szerint a regényt több olyan témát is érint (szexualitás, vallási és faji kérdések), melyek mindig is foglalkoztatták Madonnát.

Rebecca Walker a Kedves Jóisten című regényéért Pulitzer-díjjal kitüntetett Alice Walker lánya, aki korábban nagy feltűnést keltett Black, White & Jewish című önéletrajzával. A Time magazin nemzedéke egyik legbefolyásosabb gondolkodójának tartja a jelenleg 44 éves írónőt, aki előadásaiban, könyveiben rendszeresen foglalkozik az identitás, a hatalom, a család, a női-férfi szerepek legkülönbözőbb kérdéseivel. Miután az Adé: A Love Story című regénye októberben megjelent angolul, Madonna az interneten biztatta arra a rajongóit, hogy olvassák el a könyvet, melyet hihetetlen utazásként, gyönyörű szerelmi történetként jellemzett.

A hírt először megszellőztető Deadline szerint Madonna filmjének producere az Oscar-díjas Amerikai szépséget és társproducerként a Napos oldalt is jegyző Bruce Cohen lesz.

Forrás: ArtsBeat