Rebecca Walker regényét vinné vászonra Madonna

.konyvesblog. | 2014. március 27. |

(Kép forrása)

Két mérsékelten sikeres játékfilmes rendezéssel a háta mögött (Mocsok és bölcsesség, W.E.), Madonna újra a rendezői székbe vágyik. Ezúttal Rebecca Walker Adé: A Love Story című regényét vinné vászonra.

A sztori szerint a főiskolás Farida beleszeret egy fiatal muszlim kenyai fiúba, akivel úgy határoznak, hogy összeházasodnak. Egyszerű életet terveznek, de hamarosan egy polgárháború kellős közepén találják magukat. A New York Times blogja szerint a regényt több olyan témát is érint (szexualitás, vallási és faji kérdések), melyek mindig is foglalkoztatták Madonnát.

Rebecca Walker a Kedves Jóisten című regényéért Pulitzer-díjjal kitüntetett Alice Walker lánya, aki korábban nagy feltűnést keltett Black, White & Jewish című önéletrajzával. A Time magazin nemzedéke egyik legbefolyásosabb gondolkodójának tartja a jelenleg 44 éves írónőt, aki előadásaiban, könyveiben rendszeresen foglalkozik az identitás, a hatalom, a család, a női-férfi szerepek legkülönbözőbb kérdéseivel. Miután az Adé: A Love Story című regénye októberben megjelent angolul, Madonna az interneten biztatta arra a rajongóit, hogy olvassák el a könyvet, melyet hihetetlen utazásként, gyönyörű szerelmi történetként jellemzett.

A hírt először megszellőztető Deadline szerint Madonna filmjének producere az Oscar-díjas Amerikai szépséget és társproducerként a Napos oldalt is jegyző Bruce Cohen lesz.

Forrás: ArtsBeat

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.