Májusban jön az új Dan Brown-regény

.konyvesblog. | 2013. január 16. |


Inferno címmel májusban jelenik meg Dan Brown új könyve. A Doubleday kiadó kedden egészen egyedi módját választotta a cím felfedésének: a rajongók ugyanis maguk is segíthettek „feltörni a kódot”, és minden egyes Facebook- vagy Twitter-bejegyzéssel hozzájárultak ahhoz, hogy a szerző oldalán apró mozaikokból összeálljon a borító képe és a cím.

Robert Langdon tehát visszatér, és útja megint Itáliába vezet, a történet középpontjában pedig Dante Pokol című alkotása áll. Dan Brown állítólag már diákkorában tanulmányozta a művet, de firenzei kutatásai alatt kezdte igazán értékelni Dante máig tartó hatását. A Reuters híre szerint az író alig várja, hogy új regényével egy rejtélyes, kódokkal és szimbólumokkal teli világba vigye az olvasóit.

Éppen tíz éve jelent meg egyébként A Da Vinci-kód, amely világhírűvé tette Dan Brownt; a történetből azután Tom Hanks és Audrey Tautou főszereplésével forgattak filmet, melyet 2006-ban mutattak be a mozikban. Brown azonban nem dőlhetett nyugodtan hátra a székében, mivel 2005-ben egy Lewis Perdue nevű szerző plagizálással vádolta meg Brownt, azt állítva, hogy az író az ő The Da Vinci Legacy című 1983-as regényét koppintotta le. Később két brit történész is azt állította, hogy Brown regényének alapötletét az ő 1982-es kötetükből „kölcsönözte”. Dan Brownt végül felmentettek a vádak alól, karrierje pedig azóta is töretlen.

Az Inferno négymillió példányban jelenik meg az Egyesült Államokban, és az amerikai megjelenéssel egy napon már a brit olvasók is kézbe vehetik a könyvet.

Forrás: Reuters, BookPage