Philip Marlowe jövőre visszatér!

.konyvesblog. | 2012. augusztus 13. |

A krimiirodalom egyik leghíresebb magánnyomozója újra a bűn nyomába ered: a Henry Holt and Co. kiadóvállalat ugyanis bejelentette, hogy Philip Marlowe az ír származású Booker-díjas író, John Banville új könyvében bukkan fel legközelebb.

Az, hogy a Raymond Chandler által kreált figurát más szerző kelti életre, nem példa nélküli, igaz, ehhez minden esetben elengedhetetlen az 1959-ben elhunyt író szerzői hagyatékát gondozó ügynökség beleegyezése.

A regény az 1940-es években játszódik majd, a Marlowe-történetekből ismerős kaliforniai Bay Cityben. Címe még nincs, annyit lehet tudni egyelőre, hogy várhatóan 2013-ban kerül a könyvesboltok polcaira.

John Banville könyvei közül legutóbb a Végtelenek jelent meg itthon, de olvasható magyarul A tenger is, amellyel a szerző 2005-ben elnyerte a Man Booker-díjat. A jelenleg 66 éves Banville – Benjamin Black néven – több krimit is írt eddig, saját Marlowe-regényét is ezen néven fogja jegyezni.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!