Paulo Coelho bocsánatot kért a francia barátaitól a brazil elnök szavai miatt

Paulo Coelho bocsánatot kért a francia barátaitól a brazil elnök szavai miatt

.konyvesblog. | 2019. augusztus 28. |

coleho.jpg

Forrás

Paulo Coelho, a világhírű brazil író a napokban Twitteren kért bocsánatot Emmanuel Macron francia elnöktől és francia barátaitól a brazil elnök szavai miatt – írta a 24. hu. 

Az alkimista szerzője hétfőn posztolt egy videót, amelyben elnézést kért Jair Bolsonaro brazil elnök „hisztérikus kirohanása miatt Franciaország, Macron elnök és az elnök felesége ellen”. Coelho, aki egyébként az ENSZ békenagykövete, arról is beszélt az üzenetben, hogy „miközben az Amazonas ég, a brazil kormánynak nincsenek érvei, csak sérteget, tagad, semmit sem mond, és nem teljesíti kötelességét”.

Az elmúlt napokban elég feszült világpolitikai helyzet alakult ki az Amazonas-medencében terjedő tűz miatt. Főként Emmanuel Macron és a brazil elnök, Bolsonaro között voltak heves szóváltások. Majd Bolsonaro egy Facebook-bejegyzéssel fokozta a helyzetet, amelyben Brigitte Macron, a francia first lady életkorára tett megjegyzéseket. Coelho főként ezért a bejegyzésért kért bocsánatot a franciáktól. A történések ellenére egyébként Emmanuel Macron bejelentette, hogy a hét legfejlettebb ipari ország (G7) 20 millió dolláros azonnali segélyt nyújt az amazóniai tüzek megfékezésére, Bolsonaro azonban azt nyilatkozta, csak akkor hajlandó elfogadni a pénzt, ha a franca elnök bocsánatot kér tőle.