Hírek coelho

Paulo Coelho a blogján keresi regénye rendezőjét

.:wendy:. | 2007. szeptember 10. |

Paulo Coelho saját blogján tett felhívásban keresi azt a 15 filmrendezőt, akik segítéségére lesznek legutolsó regényének, A portobellói boszorkánynak a megfilmesítésében.

Coelho azzal indokolta furcsa döntését, hogy írói karrierje során benne is többször bíztak meg ismeretlenül emberek, és segítettek neki megvalósítani álmait. Ezért döntött úgy, hogy a regényben szereplő 15 narrátort és perspektívát 15 különböző rendező vigye vászonra, a jelentkezés pedig bárki számára nyitott. Annyit kell csak tenni, hogy a pályázó kiválasztja a karaktert, narrátort, akinek fejezetét meg kívánja rendezni és feltölt egy rövid bejelentkező-anyagot a youtube-ra. A kiválasztott 15 rendezőt ezután felkeresi a szerző ügyvédje és megindulhat a közös munka. A nyertesek 3000 eurós díjazásban részesülnek, a jogok pedig átszállnak Coelho-ékra.

Mindezek mellett zeneszerzőknek is felajánlják a lehetőséget, hogy elkészítsék a film zenéjét, amelyet a MySpace-re kell feltölteniük és hasonló kiválasztási folyamaton mennek keresztül, mint a filmesek.

Mivel Coelho nem tett semmilyen megkötést a jelentkezők személyében, az "aki kapja, marja" elve érvényesül, egy-egy narrátorra kétszáz alkotó jelentkezhet, a határidő 2008. március 19. Úgyhogy tessék sietni!