Parti Nagy Lajos digitálisan dedikál a Könyvfesztiválon

.konyvesblog. | 2013. április 19. |

Napjaink egyik legzseniálisabb nyelvművésze egy újszerű kezdeményezés keretében digitálisan dedikálja ekönyveit a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A legutóbb Fülkefor és vidéke című kötetével óriási sikert aratott szerző a Könyvfesztiválon, a Millenárison már digitálisan is dedikál ekönyvekbe április 20-án, szombaton 15.00–16.00 között a B 19-es Magvető standnál. A dedikálás párhuzamosan folyik majd a papírkönyvekével, és névre szóló elektronikus példányok készítését jelenti a helyszínen.

Parti Nagy Lajos 1953-ban született Szekszárdon. Versben, prózában, drámában egyaránt jelentőset alkotott. Képes bárki bőrébe bújni, például Sárbogárdi Jolán néven publikálta A test angyala című művét, amelyben a szerelmesregény-füzeteket parodizálta. Az Ibusár, az Esti kréta vagy A hullámzó Balaton a kortárs irodalom remekei. Regényét, a Hősöm terét 2000-ben jelentette meg a Magvető Kiadó.

Parti Nagy Lajos két novelláján (A fagyott kutya lába, A hullámzó Balaton) alapul Pálfi György második nagyjátékfilmje – Taxidermia –, amelyet 2006-ban mutattak be, és többek között a Filmszemle fődíját is elnyerte. Parti Nagy a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb alakja, aki kulturális és közéleti kérdésekben is gyakran megszólal. Scherter Judit nemrég megjelent Hősnők és írók című interjúkötetében fontos beszélgetés olvasható a szerzővel, aki több mint 30 díj tulajdonosa.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.