Pályi András lett a DIA új tagja

.konyvesblog. | 2014. szeptember 18. |

(Kép forrása)

A Digitális Irodalmi Akadémia 2014. évi tagválasztásán Pályi András prózaírót, esszéistát, műfordítót választották az akadémia új tagjává. A Petőfi Irodalmi Múzeum javaslatát egyhangúlag megerősítve Örkény István vált a testület új posztumusz tagjává.

A mai választással nyolcvanra nőtt a tagok száma. A Múzeumban működő DIA-program az akadémiai tagok teljes irodalmi életművét digitalizálja és ingyenesen közzéteszi az interneten (www.dia.hu). A DIA adatbázisában a 20. század második felének és napjainknak legjelentősebb magyar prózaírói, költői életművei online hozzáférhetők.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.