Ősszel jön Salman Rushdie új mágikus regénye

.konyvesblog. | 2015. április 21. |

Szeptemberben jelenik meg Salman Rushdie tizenegyedik regénye, a Two Years Eight Months and Twenty-Eight Nights (Két év, nyolc hónap és 28 éjszaka) című kötet, melynek cselekményét a keleti "csodamesék" ihlették. A könyv magyarul várhatóan szeptemberben jelenik meg a Helikon gondozásában.

A Random House ismertetője szerint a közeljövőben, New Yorkban egy vihart követően furcsa dolgok veszik kezdetüket, és teljesen hétköznapi emberek fedeznek fel egészen elképesztő tulajdonságokat magukban. Utóbb kiderül, hogy mindannyian egy dzsinn leszármazottai, akik majd fontos szerepet játszanak a két éven, nyolc hónapon és 28 éjszakán át tartó háborúban a Jó és a Rossz között. A BuzzFeed meg is mutatta az új kötet borítóját, a regény szeptember 8-án jelenik meg az Egyesült Államokban.

Rushdie legutóbb 2012-ben jelentkezett új kötettel: a Joseph Anton című memoárjában azokat az éveket idézte fel, amikor a rá kimondott fatva miatt bujkálnia kellett (ITT írtunk róla).

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.