Örkény-egypercesekkel népszerűsítik az olvasást

Örkény-egypercesekkel népszerűsítik az olvasást

.konyvesblog. | 2018. május 18. |

egyperc.jpg

Május 16-tól többek között a Budapest Parkban, az A38-on, a Katona József Színházban, valamint országos mozihálózatok terjesztésében is futni fognak a Bookline új, animációs kisfilmjei. A hét rendhagyó alkotást a nemrég újra kiadott Örkény Egypercesek inspirálták, ám az olvasásnépszerűsítő kampány számos további kortárs és klasszikus könyvet is a közönség figyelmébe ajánl.

Milyen szerep jut a betűknek egy olyan világban, ahol a napunk nagy részét képek és digitális ingerek között töltjük? Vajon egy perc tényleg csak arra elég, hogy ránézzük az üzeneteinkre? Többek között erre keresi a választ a Bookline olvasásnépszerűsítő kampánya, amelynek keretében hét darab Örkény Egyperces történetet feldolgozó filmet készítettek el, egészen rendhagyó módon, a szavakat képpé alakítva.

Az egyenként egy perc hosszúságú Egyperces animációs alkotások célja, hogy innovatív megoldásaival a képek között szocializálódó generációk számára is élményszerűvé tegyék az olvasást, ugyanakkor mindenki figyelmét felhívják arra, hogy akár egyetlen perc olvasás is képes színt csempészni a mindennapokba. A filmek ennek megfelelően a hagyományos megoldások mellett olyan felületeken is megjelennek, ahol a közönség alapvetően a képi ingerekhez szokott, így például színházban, mozikban, városi fényfestéseken és természetesen Instagramon is, de a Bookline ígérete szerint számos további gerillamegoldásra is számíthatnak a budapesti járókelők.

„Az irodalom számtalan szépséget tartogat mindannyiunk számára. Ha csak Örkény Egyperceseit vesszük, azok például olyan örökérvényűek, hogy a ma fiataljainak is tartogatnak mondanivalót és szépséget, a mai világ embereit is megszólító humort. Szavait értheti fiatal és öreg, kultúra iránt fogékony és a kultúrát kevésbé követő egyaránt. A mi felelősségünk, hogy eljuttassuk szavait és a kultúrát mindenkihez” – mondta el Sándor Gabriella, a Libri-Bookline marketingigazgatója.

A Már egy perc olvasás is élmény névre keresztelt kampány ideje alatt a hét kisfilmet országosan 30 moziban, ebből 20 vidéki művészmoziban, és 8 Cinema City-ben, két színházban, három koncerthelyszínen, az A38 hajón, a Budapest Parkban és a Budapest Arénában lesz látható június 10-ig. A kampány összesen 18 várost érint, Budapesttől Pécsen, Szegeden és Miskolcon át, Salgótarjánig. A filmeket ott lesznek többek között a Game of Thrones, Lenny Kravitz, Elvis in Concert és John Williams koncertjei előtt és közben, valamint a Cirkó-Gejzírben, a Katona József Színházban és a Jurányiban.

A Bookline a kampány részére készült aloldalán több olyan művet is bemutat, aminek elolvasására elég rövidebb időt is fordítania az olvasónak, pár perc olvasással is kultúrát csempészhet a mindennapokba. A kampánnyal a mozik és koncerthelyszínek mellett találkozhatunk a Bookline közösségi média felületein, Youtube, Facebook és Instagram csatornáin és a sajtóban.

A Bookline promóciót is kapcsol a kezdeményezéséhez, az Egy perc olvasás is élmény kampányban minden videóhoz kapcsolódó Facebook nyereményjátékával menő Bookline merchandising eszközöket lehet nyerni, aki pedig írásra adja a fejét és beküldi a saját Egyperces írását, az további nyereményekhez juthat.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.