Öngyilkos lett Sylvia Plath fia

.:wendy:. | 2009. március 23. |

Nicholas Hughes,  Sylvia Plath és Ted Hughes fia március 16-án, negyvenhét éves korában öngyilkosságot követett el alaszkai otthonában. Édesanyja és mostohaanyja is öngyilkos lett.


fent:Sylvia Plath és Ted Hughes a gyerekekkel, lent: Assia Wevill 
 

Nicholas Hughes biológusként dolgozott, a nyilvánosságtól elzárkózó életet élt, annyit lehetett róla tudni, hogy édesanyjához hasonlóan maga is depresszióban szenved.

Gyeremmekkorát beárnyékolta szerettei korai halála és a depresszió. Sylvia Plath 1962-ben vált el férjétől Ted Hughes költőtől, aki nem sokkal szétköltözésük után viszonyt kezdett egy másik nővel, Assia Wevill-lel. Plath 1963. február 11-én ölte meg magát londoni otthonában, miközben gyermekei, Nicholas és Frida a szomszéd szobában aludtak. Hat évvel később Assia Wevill - aki együtt nevelte Hughes-szal Nicholast és Fridát - is megölte magát és négyéves kislányát Shurát, ugyanolyan módon mint Plath, szintén nyitva hagyta a gázsütőt.

Ted Hughes sokáig nem beszélt Plath haláláról a nyilvánosság előtt, egészen 1998-ig, amikor megjelentette Birthday Letters című kötetét, ugyanebben az évben meg is halt. Évekig titkolta gyermekei elől anyjuk halálának körülményeit, meg akarta védeni őket, ám egyik versében utalt arra, hogy Nicholasnak nagyon fájdalmas gyerekkora volt.