Októberben érkezik a Szólíts a neveden folytatása

Októberben érkezik a Szólíts a neveden folytatása

.konyvesblog. | 2019. március 22. |

call_me_by_your_name_2.jpg

André Aciman tavaly decemberben jelentette be, hogy meg fogja írni a Szólíts a neveden folytatását. Twitteren tette közzé a hírt, hogy valójában már dolgozik is a történeten. Részleteket azonban akkor még nem árult el a második részről. Tegnap viszont a Farrar, Straus and Giroux kiadó jelentette be, hogy a folytatásra nem is kell olyan sokat várni, az új könyv Find me címmel már októberben megjelenik. A regény ott fogja felvenni a fonalat, ahol a korábbi történet véget ért. 

A fiúk önmagukkal, a szerelemmel és a szégyennel vívnak csatát

Kevés olyan regény van, ami annyira pontosan ragadja meg a mindent elsöprő vágyakozás és a viszonzatlanságtól való félelem elemi összetartozását, mint André Aciman könyve, amelynek filmváltozatát az idén három Oscarra is jelölték. A Szólíts a neveden a szerelem ellentmondásos érzéseinek megtapasztalásáról szól, és arról, hogyan olvadnak egymásba az én-határok egy igaz kapcsolatban a felnőtté válás küszöbén.

A folytatásban Aciman Elio apját, Samuelt fogja közelebbről bemutatni, aki éppen elvált és Firenzéből Rómába utazik, hogy meglátogassa fiát, akiből időközben tehetséges zongorista lett. A vonatúton azonban Samuel megismerkedik valakivel és a találkozás az egész életét alapjaiban változtatja meg. Elio hamarosan Párizsba költözik, ahol szintén egy szerelmi kalandban lesz része. Oliver pedig – akiből időközben egyetemi professzor és családos ember lett – hirtelen azon kezd gondolkodni, hogy vissza kéne térnie Európába.

Aciman azt nyilatkozta, hogy azok után, hogy megírta 2010-ben a Nyolc fehér éjszakát, 2017-ben az Enigma variációkat, majd a Szólíts a neveden Oscar-jelölt adaptációját, ráébredt, hogy még vissza szeretne térni Elio és Oliver történetéhez, és meg akarja nézni, mi lett velük évekkel később. Ezért írta meg végül a Find me-t. 

André Aciman: A vágy mindig, minden körülmények között küzdelem

Egy adaptáció akkor igazán jó, ha a könyv lelkét tükrözi - vallja André Aciman, aki szerint a Szólíts a neveden esetében ez igazán jól sikerült. Luca Guadagnino filmjével, amely a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában nyert Oscar-díjat, rendkívül elégedett, még azt sem bánja, hogy átírták a története végét.

„A Szólíts a neveden világa sosem hagyott el engem. Bár én hoztam létre a karaktereket és én voltam az életük írója, azt sosem gondoltam volna, hogy a végén még ők fognak megtanítani engem az intimitásra és a szerelemre, amit szerintem nem is ismertem, amíg papírra nem vetettem” – mondta egy interjúban.

Aciman új könyvének érkezése egyelőre nem jelenti azt, hogy újabb film is fog készülni. A Szólíts a neveden egyik sztárja Armie Hammer éppen a napokban nyilatkozta egy interjúban, hogy nem hisz benne, hogy egy újabb rész fel tudna érni az elsőhöz, szerinte a folytatás csak csalódást okozna. Mindennek ellenére azonban a rendező, Luca Guadagnino már többször beszélt arról, hogy őt érdekelné hova vezet Oliver és Elio története és még egy trilógiát is el tudna képzelni.

Forrás: Huffpost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.