Hírek slam slam poetry

Október végén kiderül, ki a legjobb slammer

.konyvesblog. | 2019. október 09. |

Az Országos Egyéni Slam Poetry Bajnokságot a tavalyi évben Molnár Péter nyerte meg a CEU-n rendezett döntőben, majd ezzel a lendülettel behúzta a magyarországi rendezésű, 2018-as Európa-bajnoki címet is a Trafó színpadán, 2018 novemberében. Azért, hogy ezúttal más állhasson a dobogó tetejére, és képviselhesse Magyarországot a következő Európa-bajnokságon, 26 döntőbe jutott slammer próbál megtenni mindent, ami a műfajba még belefér.

A slammerek közel 100 nevező közül jutottak be az október 23-i döntőbe – a produkciókat ötfős zsűri értékeli majd, melynek elnöke idén is Babiczky Tibor költő-író. A zsűriben idén is helyet foglal Szabados-Mavrák Kata, örökös „slam házigazda”, a hazai slam mozgalom egyik úttörője, Miklós Melánia, az első magyarországi slam színházi előadás, a Szentivánéji Slamkomédia dramaturgja, jelenleg a Trafó munkatársa, és Simon Márton költő, spoken word előadó, a honi slam szcéna egyik legmarkánsabb alakja. További egy zsűritag pedig – önkéntes jelentkezéses alapon – a közönség soraiból kerül ki. Az ő pontszámaik alapján hirdetik majd ki az első három helyezettet, a zsűri különdíjasát, és a publikum által a helyszínen leadott szavazatok alapján kiosztanak egy közönségdíjat is.

A hangulatot fokozza az Amoeba zenekar, a Kiégő Izzók vizuál csapata, felkért vendégelőadók, valamint Süveg Márk Saiid és Pion István házigazda párosa.

További részletek erre>>

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!