Obamából lett az új Sherlock Holmes

.konyvesblog. | 2018. július 16. |

607.jpg

Úgy tűnik, hogy lejárt Sherlock Holmes és Watson, illetve Poirot és Hastings ideje, ugyanis Andrew Shaffer új könyvében egy egészen váratlan nyomozópáros tűnik fel: Barack Obama és Joe Biden.

A Hope Never Dies teljesen új megvilágításba helyezi a detektívtörténetek műfaját. Narrátora maga Biden, aki a 2016-os választások után a házában régi sms-eket és paparazzi videókat nézegetve nosztalgiázik, miközben Obama már a vakációját tölti. Azonban egyszer csak valami nagyon váratlan dolog történik: az alelnök kedvenc vasúti kalauza egy meglehetősen gyanús balesetben életét veszti, és csupán egy gyengélkedő feleséget és jó pár furcsa nyomot hagy maga után. Az ügy megoldása érdekében Joe úgy dönt, újra összeáll az egyetlen emberrel, akiben megbízik, azaz az Egyesült Államok 44. elnökével. A páros ezután együtt kezdi el keresni a bűntett jeleit, aminek érdekében beépülnek egy hírhedt motoros bandába is.

Jill Biden on Twitter

"Joe: I'm going to ask Donald if he wants something to eat Barack: That's nice, Joe Joe: And then I'm going to offer him knuckle sandwiches"

A könyv szerkesztője, Jason Rekulak szerint a sztori egy kicsit vicces, de nem nevetségesebb, mint az elmúlt év politikai történései. A szerzőt, Shaffert egyébként az interneten terjedő Obama-Biden mémek ihlették meg, ezért döntött úgy, hogy róluk fog szólni az új könyve.

Az amerikai kritika meglehetősen jól fogadta az egyedi detektívpárost, ezért Shaffer már elkezdte tervezni a sorozat második részét is. Obama és Biden viszont egyelőre nem mondott véleményt a könyvről. 

Forrás: The Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.