Nyugdíjas újságírónő nyerte a 100 szóban Budapest pályázatát

.konyvesblog. | 2015. október 06. |

A legjobb tizenkét történet illusztrációi itt elérhetőek

Rekordszámú, összesen 1154 pályamű érkezett a Mindspace nonprofit szervezet által idén is megszervezett 100 szóban Budapest akcióra. Az első helyezést Koblencz Zsuzsanna Kaland című írása nyerte.

Az első helyezést elért történet két idős hölgy és egy tagbaszakadt alak afférjáról számol be. A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében hirdették ki a 100 szóban Budapest pályázat 12 legjobb pályaművét. A beérkezett pályázatok közül a zsűri – Winkler Nóra, Szőllőssy Balázs, Nagy Dániel Viktor – Koblencz Zsuzsanna (Monor, 66) Kaland című művét találta a legjobbnak. A második helyen Molnár Nikolett (Budapest, 29) Apu című története, míg a harmadik helyen Csabai Ágnes (Gödöllő, 51) Szivárvány című írása végzett.

Az első helyezett, ma már nyugdíjas Koblencz Zsuzsanna évtizedeken át újságíróként dolgozott különböző napilapoknak. Már gyakornokként megtanulta, hogy újságíró csak abból lesz, akit ha egy álmos délutánon kitesznek egy kisváros néptelen utcájára, már pár perc múlva szalad vissza a szerkesztőségbe, hogy megírja a tapasztalatait – mesélte a szervezőknek. Történeteit évtizedek óta gyűjtögeti és papírra is veti. Véleménye szerint hiába sulykolják belénk, hogy ezekre az írásokra az olvasóközönség manapság már nem kíváncsi, ő abban hisz, hogy ezek a mesék igenis fontosak, hiszen ezekből az apró momentumokból áll össze az életünk.

A legjobb történetek, valamint a pályaművekhez készített illusztrációk a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében 2015. október 18-ig tekinthetőek meg a Bálna Budapestben. A legjobb 100 pályaművet letölthető pdf-ben, valamint nyomtatott formátumban, egy kiskönyvben is elolvashatják az érdeklődők, sőt a 12 legjobb pályamű a 100 szóban Budapest weboldalán is olvasható.