Nyerj páros jegyet A nagy füzetre a Szkénébe!

.konyvesblog. | 2016. október 20. |

Irodalmi szempontból is rendkívül erősre sikerült a Forte Társulat őszi évada. A Szkénében például A nagy füzetet láthatjátok tőlük, és most egy páros jegyet is nyerhettek a 2016. október 23-i előadásra, ha válaszoltok 3 egyszerű kérdésre. 

A nagy füzet vízió egy könyörtelen, elembertelenedett világról, a háború és az azt követő ellentmondásos időszak szörnyűségeiről. Agota Kristof „első könyve 1987-ben jelent meg, és rögtön el is nyerte az Európai Könyv-díjat. A regény egy testvérpár szemén keresztül mutatja meg a háború embertelenségét és borzalmait. Lucast és Claust vidéki nagymamamájukra bízza az édesanyjuk (valahol, valamikor), a fiúk azonban hamar megtanulják a leckét: túl kell élni, bárhogy is alakul. Testileg megerősödnek, lélekben megedződnek, de közben valami végleg elveszik, és menthetetlenül torzul” – írtuk könyv megfilmesítésének idején.

A kérdések a következők:

Kinek az azonos című színpadi változata nyomán készült az előadás?

Melyik országban élt és alkotott Agota Kristof?

Melyik magyar rendező adaptálta mozivászonra a regényt?

A válaszokat 2016. október 20-én 20 óráig várjuk a konyvesblog@gmail.com emailcímre, a levél tárgya legyen: A nagy füzet. Sorsolás másnap reggel.