Nyerj jegyet A te országodra a Trafóba!

.konyvesblog. | 2017. február 16. |

A Forte társulat 2015-ben mutatta be a Trafóban a Keresztury Tibor színpadi műve alapján készült A te országod-at. Keresztury Tar Sándor műveit dolgozta össze saját novelláival, a kisember szemszögéből megmutatva a rendszerváltás drámáját. Az előadás elnyerte a legjobb rendezés díját a 2016-os POSzT-on, sorra járja a nemzetközi fesztiválokat, és február 22-én ismét látható bemutatóhelyén, ezúttal angol felirattal.

Ha tudod a választ az alábbi kérdésekre, nyerhetsz rá egy páros belépőt!

1. Honnan származik Tar Sándor? 

2. Ki mondta Tar Sándorról: „Ő még tudja, mitől lesz hirtelen csend a kocsmában”?

3. Ki a Forte társulat rendezője? 

A megfejtéseket vasárnap délig várjuk a konyvesblog@gmail.com-ra, az email tárgya az legyen: TRAFÓ

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.