Nyári fesztivál a PIMben

.konyvesblog. | 2013. június 16. |

A Petőfi Irodalmi Múzeum sem akar lemaradni az idei fesztiválszezonról. A kínálatban Haydn, Esterházy, Rájátszás, Budapest Bár, Kistehén, Söndörgő, opera és operett, a buli június 24-től július 10-ig dübörög.

Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekarral indul a nyár június 24-én (eső esetén egy nappal később). Haydn „L’isola disabitata” nyitányát és D-dúr 88. Szimfóniáját hallgathatod Hamar Zsolt vezénletében, elhangzik még Mozart C-dúr Zongoraverseny KV. 467. Művészeti vezető Fischer Ádám, zongorán közreműködik Bogányi Gergely.

Június 26-án Esterházy Péter olvas fel legújabb, Egyszerű történet vessző száz oldal című könyvéből. A háttérben halkan improvizál Dés László.

Nincs nyári fesztivál Rájátszás nélkül. A PIMben Beck, Kollár-Klemencz, Szűcs, Sárközy, Takács Marci, Erdős Virág, Háy János és Grecsó Krisztián szaval és dalol felváltva.

Zenés utazás opera- és operettslágerekkel Budapesttől Bécsig, Bécstől Rómáig. Ezt vár rád, ha június 30-án a PIM felé veszed az irányt. Meg Verdi, Puccini, Strauss, Kálmán és Lehár. Karmester Szabó Mónika, zenekar a 2000-ben alakult EventOperEtta.

Július 2-án kinyílik a Budapest Bár, július 5-én pedig a Kistehénnel tölthetsz el egy melankolikus nyári estét. (Kollár-Klemencz Lászlónak haza sem kell mennie közben.) A Petőfi Irodalmi Múzeum fesztiválját a Balkán legsűrűbb rétegeit megszólaltató „kiköpött tamburazenekar”, a Söndörgő zárja július 9-én. Ha esik, akkor egy nappal később.