Hemingway is a gyilkossági pert választotta volna

Hemingway is a gyilkossági pert választotta volna

.:wendy:. | 2012. június 30. |

Egy floridai Frank Louderback nevű ügyvéd arra kérte a bíróságot, hogy hadd ne kelljen megjelennie egy gyilkossági ügy tárgyalásán, mert pont abban az időben, július 20-án rendezik meg a híres, éves Ernest Hemingway-hasonmásversenyt, és ő már túljutott az elődöntőn  is, így semmiképpen se szeretne lemaradni róla.

Louderback a hotelszobát is lefoglalta magának és a családjának és a barátoknak, a bíró elutasította a kérését, ráadásul Hemingwayre hivatkozott az indoklásában:  “Egy gyilkossági per és egy hasonmásverseny közül maga Hemingway, aki mindennél többre tartotta a hidegvérűséget, bizonyára az előbbit választotta volna.” Valamint a New Yorker 1929-es cikkét idézte fel, amely Hemingwayt a következőképp jellemzi:

“Őrületes energiával dolgozik,az egyik legbátrabb ember...olyan fájdalmakat és szegénységet élt át, amit el se hinnénk, legalább nyolcszor annyi felelősséggel viseltet a dolgok iránt, mint egy átlagember. És sosem kötött kompromisszumot, sosem választotta a könnyebb utat, ha egyszer elhatározott valamit. Ehhez bátorság kell.”
Az ügyvéd azonban mégsem csügged, azt mondja legalább így van még egy éve, hogy még öregebb, kövérebb és őszebb legyen.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.