Hemingway is a gyilkossági pert választotta volna

Hemingway is a gyilkossági pert választotta volna

.:wendy:. | 2012. június 30. |

Egy floridai Frank Louderback nevű ügyvéd arra kérte a bíróságot, hogy hadd ne kelljen megjelennie egy gyilkossági ügy tárgyalásán, mert pont abban az időben, július 20-án rendezik meg a híres, éves Ernest Hemingway-hasonmásversenyt, és ő már túljutott az elődöntőn  is, így semmiképpen se szeretne lemaradni róla.

Louderback a hotelszobát is lefoglalta magának és a családjának és a barátoknak, a bíró elutasította a kérését, ráadásul Hemingwayre hivatkozott az indoklásában:  “Egy gyilkossági per és egy hasonmásverseny közül maga Hemingway, aki mindennél többre tartotta a hidegvérűséget, bizonyára az előbbit választotta volna.” Valamint a New Yorker 1929-es cikkét idézte fel, amely Hemingwayt a következőképp jellemzi:

“Őrületes energiával dolgozik,az egyik legbátrabb ember...olyan fájdalmakat és szegénységet élt át, amit el se hinnénk, legalább nyolcszor annyi felelősséggel viseltet a dolgok iránt, mint egy átlagember. És sosem kötött kompromisszumot, sosem választotta a könnyebb utat, ha egyszer elhatározott valamit. Ehhez bátorság kell.”
Az ügyvéd azonban mégsem csügged, azt mondja legalább így van még egy éve, hogy még öregebb, kövérebb és őszebb legyen.