Neil Gaiman visszatér a Sandmanhez

.konyvesblog. | 2012. július 14. |

Neil Gaiman bejelentette a Sandman 25. évfordulója alkalmából, tíz évvel azután, hogy abbahagyta a Sandman írását, hogy jövőre új kötettel jelentkezik a népszerű graphic novel-sorozatában. Az író a San Diego-i Comic Conra időzítette a bejelentést: JH Williams III illusztrátorral fog együtt dolgozni. A könyv 2013-ban jön ki a Vertigónál.

A Sandman, ami az egyetlen képregény, ami elhozta a World Fantasy Awardot, 1988-tól 96-ig jelent meg a DC fiókkiadójánál, a Vertigónál, itthon a Cartaphilus adja ki lassított tempóban. 

A Sandman első pár sztorija egy fantasy és horror elemekkel meglocsolt képregényes kliséhegy, ahogy  írtuk róla korábban: 1916-ban félbolond angol okkultisták egy csoportja meg akarja idézni a Halált, de csak egy kékhajú, pucér fickót, az Álmok hercegét (az angolszász mesékben az emberek szemébe homokot szóró Sandmant) sikerül foglyul ejteniük. 72 évvel később a rab kiszabadul, és vissza akarja szerezni az időközben ellopott cuccait: a John Constantine-hoz keveredett, homokkal teli tarsolyt, a pokol egyik démonánál lévő sisakját, és egy rubin holdkőt, amit Batmanék vettek el a DC-képregények tipikus, őrült szupergonoszától, a koponyaarcú Dr. Destinytől.