Négy haver űrutazásáról szól Tom Hanks novellája - Olvass bele most!

Négy haver űrutazásáról szól Tom Hanks novellája - Olvass bele most!

.konyvesblog. | 2015. július 13. |

galaktika.png

Eredetileg a New Yorkerben, magyarul pedig a Galaktikában jelent meg Tom Hanks novellája, az Alan Bean plusz négy fő, amely négy barát tervezett űrtúrájáról szól. Hősei az indulás időpontját az Apollo-űrprogram évfordulós napjaihoz akarják igazítani, igaz, a nap kitűzését kemény egyeztetési problémák nehezítik, hiszen valakinek fogorvosi időpontja van aznapra, a másnak meg koszorúslányként kell helytállnia. A kilövést végül azonban sikerül végrehajtani. A színész-rendező-producer Hanks korábban több forgatókönyvet is írt már (Larry Crowne, Nyomul a banda), jelenleg pedig novelláskötetén dolgozik.

Az Alan Bean plusz négy fő című novellát a júliusi Galaktikában olvashatjátok el (fordító: Benkő Ferenc), de most mi is megmutatunk belőle egy részletet:

Hanks Részlet by konyvesblog

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.