Most akár te is megveheted Tolkien házát

Most akár te is megveheted Tolkien házát

.konyvesblog. | 2019. október 31. |

jrr-tolkien-house.jpg

Vérbeli Tolkien-rajongó vagy és van fölös 4,5 millió euród? Akkor jó hírünk van! Eladóvá vált az író egykori oxfordi otthona, ahol 1930 és 1947 között élt, és ahol A hobbitot és A Gyűrűk Ura-trilógia egy részét is írta. A kultikus házért mindössze 4 575 000 eurót kér a jelenlegi tulajdonosa (ez körülbelül 1,5 milliárd forintnak felel meg). 

Az épületet az 1920-as években húzták fel és ma is jó állapotban van. Az emeletes ház elég tágas: hat hálószoba, két fogadószoba, egy konyha-étkező és egy nagyobb éléskamra is található benne. Mindent összevetve tehát elég nagy ahhoz, hogy az ember évekig kereshesse a gyűrűjét. 

Forrás: Lithub

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.