Mit akart Michael Jackson Harry Pottertől?

.konyvesblog. | 2014. augusztus 01. |

tumblr_n8up3jWA401s2a0zmo4_500.gif

Tegnap ünnepelte 34. születésnapját mindenki kedvenc varázslója, Harry Potter. A jeles nap alkalmából a Buzzfed összeszedett 57 tényt, amitől egészen máshogy tekintünk majd a HP-könyvekre. Mi kiválasztottuk tízet, de ha a maradék 47-re is kíváncsiak vagytok, kattintsatok IDE.

1. Fred és George, vagyis a Weasley ikrek április elsején, azaz a bolondok napján születtek. Ez azért elég sok mindent megmagyaráz.

2. McGalagony professzor tehetséges kviddicsjátékos volt, ám végzősként csúnya balesetet szenvedett, melynek agyrázkódás, és néhány törött borda lett a vége.

3. A demetorokhoz Rowling saját, a húszas éveiben megélt depressziójából merített ihletet.

4. Michael Jackson egyszer azzal kereste meg Rowlingot, hogy musicalt szeretne csinálni a HP-sorozatból, de az írónő visszautasította az ajánlatot.

5. Voldemort 71 éves volt, amikor meghalt.

6. A Főnix Rendjében eredetileg Arthur Weasleynek kellett volna elhaláloznia, de a rajongók nagy bánatára Rowling inkább Sirius-t ölte meg.

7. A Halál ereklyéiről szóló mesét Geoffrey Chaucer A búcsúárus meséje (in: Canterbury mesék) című története inspirálta.

8. Draco Malfoy majdnem a Durmstrang Intézet diákja lett, de az anyja nem akarta, hogy olyan messzire kerüljön otthonról.

9. Hedvignek, Harry madarának azért kellett meghalnia, mert ő szimbolizálta az ártatlanságot és a biztonságot, halálával pedig gazdája gyerekkora ért véget.

10. Ha Dumbledore-nak muglidal szólt volna a temetésén, az minden bizonnyal Frank Sinatra My Way című gigaslágere lett volna.