Minden, amit tudnod kell a Harry Potterről mostanában

Minden, amit tudnod kell a Harry Potterről mostanában

.konyvesblog. | 2015. május 14. |

 giphy_3.gif

A Telegraph gigacikkben gyűjtött össze minden újdonságot amit a Harry Potterrel kapcsolatban mostanában tudni érdemes. Példul Nagy Kincső könyvterveit. Kigyűjtöttünk néhány érdekességet.

-Valószínűleg Stephen Hawking Oscar-díjas megformálója, Eddie Redmayne fogja alakítani Newt Scamandert a HP spin-offban, az 1930-as évek New Yorkjában játszódó Legendás állatok és megfigyelésükben. A forgatókönyvvel JK Rowling már el is készült.

-HP-rajongók közösségi finanszírozással szerették volna összegyűjteni a pénzt a saját, valódi Roxfort-kastélyukra. Az összeg 25%-át 15 perc alatt adakozták össze nekik, 2 hónap alatt pedig végül több mint 200%-kal több pénz gyűlt össze. 

-A rajongók még mindig elsírják magukat JK Rowling leveleitől. Az, hogy egy rajongó elmesélte neki, hogy élete iskolai zaklatással súlyosbított időszakát HP segített átvészelni, többet jelentett neki, mint amit szavakba tudna önteni - írta az egyiküknek.

- HP megformálója, Daniel Radcliffe azt nyilatkozta, hogy a filmszakmában nem piacképes az angol akcentusa nélkül. A What If (Mi lenne, ha) című film forgatásáig már csak két nap volt hátra, amikor a stáb úgy döntött, Radcliffe-nek mégis inkább az angol akcentust kéne hoznia, és nem az eredetileg tervezett kanadait. Radcliffe egyébként remekül rappel, és saját bevallása szerint béna volt a Harry Potterben.

- Hermione, vagyis a csodás Emma Watson alakítja majd a Szépség és a szörnyeteg szebbik felét a Disney adaptációjában. Korábban Watsont már a Guillermo Del Toro-féle változattal is hírbe hozták. A Whiplash rendezője, Damien Chazelle is új filmet csinál, jazzmusical készül, Watson kiasasszony közreműködésével.

- A rajongók 4 éven keresztül harcoltak azért, hogy a Warner Bros HP-édességei fair trade csokoládéból készüljenek, és végül nyertek. Az aktivisták még rivallót is küldtek a WB-nak a 4 év alatt, sőt azzal is megfenyegették őket, hogy Sötét jegyet rajzolnak az irodájuk ajtajára.

-JK Rowling szerint nem oké, ha Draco Malfoyért rajongsz. (Szerintünk sem.)

-JK Rowling tudja, hogy sosem tudja felülmúlni a Harry Potter-széria sikerét.

-JK Rowling bevallotta, hogy az inferiusok valaha csavargók és hajléktalanok voltak, akiket Voldemort ölt meg, amikor hatalomra került.

-Egy kínai egyetem erősen hasonlít a Roxfortra, pedig az építészeket állítólag nem is a varázslóiskola inspirálta, hanem az európai kastélyépítészet.A kínai változatot Hamupipőke kastélynak hívják. (A Roxfort is Európában egyébként.)

hogwartsrex_3138230b.jpg

-JK Rowling a kémiát utálta a legjobban az iskolában. Ez az oka, hogy Piton, az iskola legnépszerűtlenebb tanára mindenféle főzetekkel és mérgekkel dolgozik.

-Piton és Lily Potter ugyanabban a városban nőttek fel, mégpedig Cokeworth-ben.

-A Lengyelországban álló Czocha kastély novemberen négy napra Roxforttá változik. 190 tanuló érkezik oda a világ 11 országából, és kezdetét veszi egy maratoni szerepjáték. A négynapos minitanév ára 220 font.

- Egy manchesteri diákcsoport 40 ezer fontból akar új HP-filmet forgatni, mert szerintük nincsenek jó rajongói HP-filmek.

- Pitonnak van humora. Az egyik nagyon drámai jelenet forgatásán a bájitaltan tanárt megformáló Alan Rickman fingógépet csempészett Radcliffe hálózsákjába. Radcliffe persze azt hitte, hogy egy gyerek volt a ludas, de kiderült, hogy Anglia egyik legzseniálisabb színésze.

 -Végezetül itt egy timelapse videó a Roxfort makettváltozatáról. A Roxfortot a filmekben a Durham katedrális és a northumberlandi Alnwick kastély alakítja.