Melyik lesz a világ a kedvenc Agatha Christie-krimije?

Melyik lesz a világ a kedvenc Agatha Christie-krimije?

.konyvesblog. | 2015. április 28. |

agathaszavazas.jpg

A világ idén ünnepli Agatha Christie születésének 125. évfordulóját, ennek apropóján pedig szavazás indult az interneten, amelyen mindenki bejelölheti a saját kedvenc AC-krimijét.

A szavazásban bárki részt vehet (ehhez kattintsatok IDE), és a kampányban olyan hírességek is leadták már a voksukat, mint David Suchet színész, aki Hercule Poirot-t alakította a sorozatban, vagy Sophie Hannah író, aki az új Poirot-sztorit, a Monogramos gyilkosságokat jegyzi (ITT interjúztunk vele). Suchet egyébként Az ABC gyilkosságokat nevezte meg a kedvenceként, Sophie Hannah pedig a Temetni veszélyes című kötetre szavazott.

Agatha Christie 1972-ben azt írta egy rajongójának, hogy a könyvei közül a Végtelen éjszaka a kedvence, és ezt a könyvet támogatta most szavazatával az unokája, Mathew Prichard is. „Nagyon izgalmas azt látni, hogy negyven évvel a halála után a nagyanyám könyvei még mindig milyen népszerűek” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a világ minden részén élnek Christie-rajongók, és nagyon izgalmas lesz végigkövetni, melyik az a könyv, melyet a kedvencüknek kiáltanak ki.

Agatha Christie könyveit – angol nyelven – egymilliárd példányban értékesítették, más, idegen nyelveken pedig ugyancsak egymilliárd példány kelt el. Hogy melyik lesz végül a világ kedvenc AC-krimije, azt szeptemberben jelentik majd be.

Forrás: Guardian