Megújult a Kindle

Könyves Magazin | 2010. július 29. |

Az új Kindle kijelzője változatlanul 15,24 centiméter átmérőjű, viszont a műanyag borítás 21 százalékkal kisebb, miközben a készülék 15 százalékkal lett könnyebb.

A készülék memóriáját megkétszerezték, így már 3500 könyv fér rá egyszerre, és a 3G mellett Wi-Fi kapcsolatot is tartalmaz. A kijelző a megszokott magas kontraszttal 20 százalékkal gyorsabban képes az oldalbetöltésre.

A Kindle ára június végén 259 dollárról (56 ezer forintról) csökkent 189 dollárra (41 ezer forintra). Az elektronikuskönyv-olvasók árháborúját tovább fokozva Kindle Wi-Fi néven egy 3G-s kapcsolat nélküli olvasó is piacra került 139 dollárért (30 ezer forintért).

Az Amazon augusztus végétől elérhető legegyszerűbb olvasója így 10 dollárral lesz olcsóbb, mint a rivális Barnes & Noble kizárólag Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Nook olvasója és 11 dollárral olcsóbb, mint a Sony alsó kategóriás Pocket Edition nevű készüléke.

A Forrester elemzőcég becslései szerint az Amazon mintegy 4 millió Kindle-olvasót adhatott el az Egyesült Államokban, és az évet várhatóan 6 millió fölötti eladással fogja zárni.

(MTI)