Mégsem kapott fikciós besorolást Armstrong könyve

.konyvesblog. | 2013. január 22. |

Bár sokan komolyan vették, mégis beugratásnak bizonyult az a fotó, amely azt hirdette, hogy egy ausztrál könyvtárban a fikciós művek közé teszik át Lance Armstrong könyveit. A sportoló a napokban Oprah Winfrey műsorában ismerte el, hogy hosszú évekig doppingolt.

A kép mindenesetre heves internetes reakciókat váltott ki, erre pedig már a hírbe hozott könyvtárnak is reagálnia kellett. Kiderült, hogy a kiírás ötlete egy, a könyvtárban részmunkaidőben dolgozó diák fejéből pattant ki, ráadásul a könyvtár önhatalmúlag nem is dönthet az egyes művek átkategorizálásáról.

Armstrongról valószínűleg azonban még sokat fogunk hallani, a legutóbbi hírek szerint J.J. Abrams producer szeretne róla életrajzi filmet készíteni, mégpedig a New York Times újságírójának, Juliet Macurnek Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong című, júniusban megjelenő könyve alapján.

Forrás: The Sydney Morning Herald, Huffington Post

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.