Megjelent Mario Vargas Llosa új könyve

.konyvesblog. | 2013. szeptember 12. |

Megjelent spanyol nyelvterületen csütörtökön Mario Vargas Llosa Nobel-díjas író új könyve, amely az El héroe discreto (A csendes hős) címet viseli.

A regény az író hazájában, Peruban játszódik: zsarolásról és bosszúról szól, ennek ellenére humorral teli, és melodrámai elemeket is felvonultat - részletezte Mario Vargas Llosa spanyolországi és latin-amerikai kiadója, az Alfaguara.

A cselekmény középpontjában két üzletember áll, mindkettő a maga módján akar ura lenni a sorsának. Az egyik főszereplő a kisvállalkozó Felícito Yanaqué, aki zsarolás áldozata lesz, a másik pedig egy sikeres biztosítási főnök, Ismael Carrera, aki semmirekellő gyerekeivel küzd.

"Olyan világban élünk, amelyben az ambíciók gyakran az elvek és az értékek semmibevételéhez vezetnek és lelkiismeretlen tetteket szülnek" - mondta a 77 éves író könyvének szerda esti madridi bemutatóján. Úgy fogalmazott, a korrupció fékezi a fejlődést. Regényével azok előtt a névtelen hősök előtt akar tisztelegni, akik a társadalom utolsó erkölcsi bástyáiként cselekszenek.

Az El héroe discreto várhatóan jövő év második felében jelenik meg magyarul Szőnyi Ferenc fordításában - jelezte az Európa Könyvkiadó. Vargas Llosa legutóbbi regénye, A kelta álma három évvel ezelőtt jelent meg. Az író 2010-ben kapta meg a Nobel-díjat.

(MTI)