Meghalt Ida Pollock, az erotikus fikció legöregebb királynője

.konyvesblog. | 2013. december 06. |

article-2316483-1989ADCF000005DC-546_634x456.jpgIda, és lány Rosemary 1967-ben

105 éves korában elhunyt Ida Pollock, a legidősebb szerző, aki romantikus-erotikus regényeket írt. Az írónőt, aki 90 éves karrierje során tíz különböző álnéven dolgozott, a Cornwall idősek otthonában érte a halál.

Utolsó két regénye, szám szerint a 124. és a 125. jövőre jelenik majd meg posztumusz kiadásban, pontot téve hihetetlen írói karrierje végére. Pollock szűzies csókokról és rámenős férfiakról szóló könyvek millióit adta el, és bár rajongói száma is milliókban, kerülte a reflektorfényt. Ezt a célt szolgálta számos álneve is. A Mills&Boon nevű brit kiadónak hetven könyvet szállított Susan Barrie, Pamela Kent, Rose Burghley vagy Mary Whistler néven.

Imádta a nagyszabású, drámai helyszíneket (személyes kedvence a svájci Alpok volt), és a véletlenszerű találkozásokat legyen szó vonatról, vagy egy lakatlan szigetről, ahová a hajótörés vetette hőseit.

A románc sosem csak romantika, mindig van benne kaland és rejtély is, vallotta Pollock, aki nemcsak romantikus, de erotikus regényeket is szívesen írt. Évei előrehaladtával már nem tudta használni az írógépet, ezért inkább lediktálta a pikáns történeteket lánynak, a 69 éves Rosemarynek.

Forrás: DailyMail

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.