Meghalt Ida Pollock, az erotikus fikció legöregebb királynője

.konyvesblog. | 2013. december 06. |

article-2316483-1989ADCF000005DC-546_634x456.jpgIda, és lány Rosemary 1967-ben

105 éves korában elhunyt Ida Pollock, a legidősebb szerző, aki romantikus-erotikus regényeket írt. Az írónőt, aki 90 éves karrierje során tíz különböző álnéven dolgozott, a Cornwall idősek otthonában érte a halál.

Utolsó két regénye, szám szerint a 124. és a 125. jövőre jelenik majd meg posztumusz kiadásban, pontot téve hihetetlen írói karrierje végére. Pollock szűzies csókokról és rámenős férfiakról szóló könyvek millióit adta el, és bár rajongói száma is milliókban, kerülte a reflektorfényt. Ezt a célt szolgálta számos álneve is. A Mills&Boon nevű brit kiadónak hetven könyvet szállított Susan Barrie, Pamela Kent, Rose Burghley vagy Mary Whistler néven.

Imádta a nagyszabású, drámai helyszíneket (személyes kedvence a svájci Alpok volt), és a véletlenszerű találkozásokat legyen szó vonatról, vagy egy lakatlan szigetről, ahová a hajótörés vetette hőseit.

A románc sosem csak romantika, mindig van benne kaland és rejtély is, vallotta Pollock, aki nemcsak romantikus, de erotikus regényeket is szívesen írt. Évei előrehaladtával már nem tudta használni az írógépet, ezért inkább lediktálta a pikáns történeteket lánynak, a 69 éves Rosemarynek.

Forrás: DailyMail

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!