Meghalt Georges-Jean Arnaud francia író

91 éves korában meghalt Georges-Jean Arnaud rendkívül termékeny francia krimi-, sci-fi- és kémregényíró - jelentette be tegnap a kiadója.

Könyves Magazin | 2020. április 30. |

Forrás

A több mint 400 művet alkotó Arnaud hétfőn hunyt el. "Halála nagy veszteség a francia népszerű irodalomnak" - mondta az AFP-nek Nathalie Carpentier, a French Pulp könyvkiadó alapító-igazgatója.

Arnaud szinte minden műfajban kipróbálta magát: 416 regénye között sci-fik, krimik és kémtörténetek mellett noir, kaland- és erotikus regényeket is írt több mint egytucat - többek között Saint-Gilles, Gil Darcy, Frédéric Mado, Gino Arnoldi és Ugo Solenza - álnéven.

Saint-Gilles név alatt publikált első regénye (Ne tirez pas sur l'inspecteur) Quai des Orfevres irodalmi díjat nyert 1952-ben, ezt számos más elismerés követte. Termékeny életútjára jellemző adat, hogy volt év, amkor 27 regényt is írt. 2011-ben a Le Figarónak azt mondta, átlagosan évente 15 regényt ír.

Monumentális regényfolyama a La Compagnie des glaces (A jég társasága), amely 98 kötetből áll és egy természeti katasztrófa utáni jégkorszak idején játszódik. A történet alapján tévéfilm, képregény és videojáték is készült.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.