Mátyás király lángszóróval mészárol

-Szűcs Gyula- | 2008. április 25. |

 

Lezárult a Mátyás, a király képregénypályázat harmadik fordulója, most az olvasók dönthetik el, ki legyen a legjobb! A közönségszavazás április 21-én 16.00 órakor indult, és április 26-án 12.00 órakor ér véget a www.matyaskepregeny.hu-n, a szavazáson részt vehet mindenki, aki regisztrál a honlapon.


Szb artisztikumba oltott lángszórózása (forrás: matyaskepregeny.hu)

 

A 700.000 forint összdíjazású pályázatot a Reneszánsz Programiroda Hungarofest Kht. és a Film.hu hirdette meg a Reneszánsz Év 2008 keretében. A fődíjért jelenleg 41 pályázó van versenyben. A díjak sorsa 2008. április 26-án, szombaton 14 órakor derül a Millenáris Teátrumban, egy fogadással egybekötött díjátadón. Az eseményen jelen lesznek a zsűri tagjai is:
Bayer Antal, a Magyar Képregény Kiadók Szövetségének elnöke
Filó Vera író
M. Tóth Géza animációs rendező
Hegedűs Márton grafikus
Helyey László színművész
Mesterházy Gabriella, a Reneszánsz Programiroda programkoordinátoraVispetya sci-fi víziója (forrás: matyaskepregeny.hu)

 

A mezőny elég erős és tarka, a mangaváltozattól kezdve utópisztikus sci-fin át a rajzfilmszerű képsorokig bezárólag, így biztosan mindenki megtalálhatja a neki tetsző stílust és szerzőt. A Könyvesblog legutóbb Ellinor kocsmatúrázó bölcsésznek öltözött Máyását, és Hardcorevina helikopterrel lopni járó politikus-királyát mutatta be. Azóta új kedvenceink vannak: az artisztikumba oltott lángszórózás valami egészen egyedi feldolgozása a jól ismer mesének, a bennünk lakó sci-fi rajongó gépszíve a csupa króm és beton Budapestért(na meg a nagyorrú Mátyás-klónért) dobog, panelkezelésben és hangulatban pedig verhetetlen az a képsor, amikor a bőrdzsekis-fejkendős Mátyás egy felfúrt motorú Raven sportkocsival indul legyorsulni a cseh vitézt.Forig pályamunkája: Hungarian Graffiti (forrás: matyaskepregeny.hu)
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.