Mátyás király lángszóróval mészárol

-Szűcs Gyula- | 2008. április 25. |

 

Lezárult a Mátyás, a király képregénypályázat harmadik fordulója, most az olvasók dönthetik el, ki legyen a legjobb! A közönségszavazás április 21-én 16.00 órakor indult, és április 26-án 12.00 órakor ér véget a www.matyaskepregeny.hu-n, a szavazáson részt vehet mindenki, aki regisztrál a honlapon.


Szb artisztikumba oltott lángszórózása (forrás: matyaskepregeny.hu)

 

A 700.000 forint összdíjazású pályázatot a Reneszánsz Programiroda Hungarofest Kht. és a Film.hu hirdette meg a Reneszánsz Év 2008 keretében. A fődíjért jelenleg 41 pályázó van versenyben. A díjak sorsa 2008. április 26-án, szombaton 14 órakor derül a Millenáris Teátrumban, egy fogadással egybekötött díjátadón. Az eseményen jelen lesznek a zsűri tagjai is:
Bayer Antal, a Magyar Képregény Kiadók Szövetségének elnöke
Filó Vera író
M. Tóth Géza animációs rendező
Hegedűs Márton grafikus
Helyey László színművész
Mesterházy Gabriella, a Reneszánsz Programiroda programkoordinátoraVispetya sci-fi víziója (forrás: matyaskepregeny.hu)

 

A mezőny elég erős és tarka, a mangaváltozattól kezdve utópisztikus sci-fin át a rajzfilmszerű képsorokig bezárólag, így biztosan mindenki megtalálhatja a neki tetsző stílust és szerzőt. A Könyvesblog legutóbb Ellinor kocsmatúrázó bölcsésznek öltözött Máyását, és Hardcorevina helikopterrel lopni járó politikus-királyát mutatta be. Azóta új kedvenceink vannak: az artisztikumba oltott lángszórózás valami egészen egyedi feldolgozása a jól ismer mesének, a bennünk lakó sci-fi rajongó gépszíve a csupa króm és beton Budapestért(na meg a nagyorrú Mátyás-klónért) dobog, panelkezelésben és hangulatban pedig verhetetlen az a képsor, amikor a bőrdzsekis-fejkendős Mátyás egy felfúrt motorú Raven sportkocsival indul legyorsulni a cseh vitézt.Forig pályamunkája: Hungarian Graffiti (forrás: matyaskepregeny.hu)
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.