Mata Hariról írt könyvet Coelho

.konyvesblog. | 2016. július 05. |

1228569.jpg

Paulo Coelho-rajongók figyelem! Véssétek be a naptáratokba 2016. október 3-át, az Athenaeum ugyanis aznap jelenteti meg a brazil lélekguru új regényét, bő egy hónappal az angol megjelenés (november 22. - a szerk.) előtt. A kém főhőse Mata Hari, a híres egzotikus táncos és állítólagos kém,

aki sokkolta és elkápráztatta közönségét, ahogy ruháit ledobta a színpadon; aki bizalmasa és kurtizánja volt a kor leggazdagabb és leghatalmasabb férfijainak. Mata Hari rejtélyes múlttal bírt – csillogó féltékenység és irigység övezett a párizsi arisztokrata hölgyek között – és ő volt az a nő, aki felszabadította magát a huszadik század elején uralkodó provinciális hagyományok alól.

Coelho egyes szám első személyben meséli el Mata Hari igaz történetét.

A táncosnő a borzalmas párizsi Saint-Lazare börtönből írt leveleket ügyvédjének, miközben bűnvádi eljárás alatt állt, az első világháborúban elkövetett kémkedés miatt tartották fogva. A levelek testamentumokként szolgáltak. Mata Hari a lányának üzent, akit soha nem láthatott felnőni. Meg akarta értetni egyetlen örökösével, hogy miért is választott ennyire intenzív és kalandokkal teli életet.

A regény beharangozóvideója: