Marisol Misenta kapta az Astrid Lindgren-díjat

.konyvesblog. | 2013. március 26. |

A képet Isol blogjáról kölcsönöztük

Marisol Misenta, ismertebb nevén Isol argentin írónak és illusztrátornak ítélték oda az idei Astrid Lindgren Emlékdíjat, amelyet a gyerekeknek szóló irodalom területén osztanak ki. A világhírű svéd írónő - Harisnyás Pippi alkotója - emlékét őrző elismerésről döntő zsűri képeskönyveiért ismerte el Isolt, akinek kötetei "vibrálnak az energiától és a kirobbanó érzelmektől".

Marisol Misenta eddig tíz képeskönyvet készített, ezek közül az első Vida de perros (Kutyák élete) címmel jelent meg 1997-ben. Saját történetei mellett más szerzők műveit is illusztrálja, beleértve Jorge Lujan neves argentin költő munkáit - mutatott rá a zsűri kedden a svédországi Vimmerbyben nyilvánosságra hozott döntésében.

Isol Buenos Airesben született 1972-ben. Tanulmányait az Escuela Nacional de Bellas Artesben folytatta. Legsikeresebb munkájaként az El Globo (A Föld) című kötetet ismerik. Történeteit eddig több mint húsz nyelvre fordították le.

Az évente kiosztott és világszerte a műfaj legrangosabb elismeréseként számon tartott Astrid Lindgren-díj mellé ötmillió svéd korona jár. Az idei jelöltek között 67 országból több mint kétszáz szerző - mások mellett Csukás István -, illusztrátor és szervezet szerepelt.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.