Már Britney Spears is könyvet ír

.konyvesblog. | 2012. november 07. |

A sokszínű tehetségek korát éljük, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a Hollywood Reporter híre szerint Britney Spearst már csak egy paraszthajszál választja el attól, hogy aláírja első könyvszerződését. A regény állítólag az énekesnő saját élettapasztalatainak fikcionizált verzióját is magában foglalja majd, bármit is jelentsen ez.

Mindenesetre nem ő lenne az első amerikai celebritás, aki saját élettörténetére alapozva jelentet meg egy könyvet. Magyarul is olvasható például a főként valóságshow-kból ismert Lauren Conrad L.A. Candy című könyve, melynek tizenéves hőseit Los Angelesbe érkezvén egy tévéproducer felkéri, hogy – a fülszöveg szerint – „legyenek a ’Szex és New York valóságshow-változatának’ a sztárjai”. A könyv még a New York Times bestseller-listájára is felkerült, Conrad pedig azóta két újabb kötettel örvendeztette meg rajongóit.

Nem minden celebkönyvért kapkodnak azonban az olvasók, így csúnya bukás lett például a Jersey Shore című amerikai trash realityből ismertté vált Snooki Polizzi könyvének a sorsa (A Shore Thing), melyből a nagyszabású marketingkampány ellenére (Ellen DeGenerestől kezdve David Lettermanig mindenhol megfordult könyvével a botrányhősből lett szerző) a megjelentést követő első hónapban mindössze kilencezer példányt sikerült értékesíteni.