Ma indul a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál

Burden | 2010. április 30. |

 Ma kezdődik, és vasárnapig tart a VI. Gyermekirodalmi Fesztivál a Művészetek Palotájában. A rendezvénysorozat számos izgalmas és szórakoztató eseményt tartogat, érdemes tehát körbenézni, de legalábbis bekukkantani néhány órára. A fesztivál célja, hogy a gyermekkönyvek szerzőire, illusztrátoraira és az olvasókra irányítsa a figyelmet.

A magyar könyvkiadók szinte ontják magukból a különböző gyermekkönyveket és más gyerekeknek szóló kiadáványokat. A piac meglehetősen telített és mégolyan változatos képet mutat, sok a gagyi, de ha körbepillantunk, bőségesen látunk azért minőségi gyermekirodalmat is. Örvendetes tendencia, hogy sok sikeres, jó nevű kortárs szerző  mind gyakrabban ad ki a kezéből magas igénnyel megírt gyermekirodalmat. A fesztivál szervezőinek elsődleges szándéka, hogy ezt a lassú, minőségi átrendeződést mutassa fel az olvasóközönségnek.

Szombaton délután egy órakor például bemutatják azt az ajánlati listát, amelyen az elmút tíz év 50 legjobbnak tartott kortárs gyermekkönyve szerepel egy szakértői zsűri válogatása alapján.

A fesztivál látogatóit rengeteg játékkal, családi programmal, meseolvasással, és szakmai előadásokkal is várják egészen vasárnap délutánig. További információ a programokról itt.