Licitálj Esterházy kéziratára vagy Nádas nyelvtankönyvére!

.konyvesblog. | 2017. március 14. |

„Ők meg fejbekúrják a lazacokat” – ezzel a mondattal zárul Esterházy Péter kézirattöredéke

A Szépírók Társasága olvasással és az olvasókkal szeretné megünnepelni a 20. születésnapját – nem akármilyen módon, könyvhajlékot teremtve. Ezért árverést szervez az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen, az egyesület Mobilház-programjának javára. A program A TESZ Alapítvánnyal partnerségben indított Lakhatás Most Lakásügynökség keretei közt valósul meg.

Az árverésen kortárs magyar írók kéziratai vagy személyes ajánlással ellátott kedves tárgyai kerülnek kalapács alá. Az adományokat felajánló írók:

Bódis Kriszta, Dragomán György, Erdős Virág, Esterházy Péter hagyatékából Esterházy Gitta, Grecsó Krisztián, Kemény Zsófi, Kornis Mihály, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szvoren Edina, Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina, Várady Szabolcs, Závada Pál, Závada Péter.

A jótékonysági projekt honlapján sorra mutatják be a felkínált tárgyakat. Bódis Kriszta például többek között az egyik dokumentumfilmje (Bári shej) DVD-jét ajánlotta fel, amely sem kereskedelmi forgalomban, sem az interneten nem hozzáférhető. Esterházy Péter hagyatékából az író felesége, Esterházy Gitta egy kézirattöredéket ajánlott fel, amely valószínűleg egy publicisztika vázlata. Nádasdy Ádám Van ez a lakás vagy nincs? című versét másolta le, Nádas Péter pedig egy olyan német nyelvtankönyvet ajánlott fel, amelyet Mészöly Miklóstól kapott, aki Tandori Dezsőtől kapta (kölcsön).

Nádas Péter nyelvtankönyvébe az író és Tandori Dezső is bejegyezte a nevét, Mészöly Miklós jegyzetei a 18., a 19. és a 20. oldalon találhatóak

Az árverést megelőző esten fellép: Bódis Kriszta, Dragomán György, Kemény Zsófi, Kornis Mihály, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Simon Márton, Szabó T. Anna, Takács Zsuzsa, Tóth Krisztina és Bródy János, Darvas Kristóf, Kollár-Klemencz László, Felevad Duó, Rutkai Bori, Ujj Zsuzsi

Műsorvezető: Nyáry Krisztián, árverésvezető: Király Júlia

A licitáláson kívül támogatói jegyekkel is hozzájárulhat bárki a gyűjtéshez. Az estre a jelképes belépő: 1000 Ft, a támogatói jegy: 25 000 Ft. A támogatójegyről további információk ezen a linken találhatók.

Helyszín: Gödör Klub, 1061 Budapest VI., Király utca 8-10. (Central Passage)
Időpont: 2017. április 9. 18 óra

Még több infóért katt IDE!