Less be az írók dolgozószobájába!

.konyvesblog. | 2012. július 30. |

Azt már sokszor megírtuk, hogy Margaret Atwood, kanadai írónő mennyire fontosnak tartja az olvasóival való kapcsolattartást, bőszen twitterezik, több közösségi projektben vesz részt. A saját vállalkozásában indított Fanado mellett a közelmúltban a Wattpad nevű közösséig olvasóplatformra regisztrált, ahol ingyenesen osztja meg a felhasználókkal a legújabb műveit.

A Fanado olyan mobilalkalmazás, amely egyébként amellett, hogy művészeknek kínál online eseményeket, a mezei olvasóknak, rajongóknak is lehetőséget ad, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az alkotókkal. A közvetlen kapcsolat nem egy twitter-szerű hírfolyamban merül ki, hanem például, ahogy azt a fent megnézhető videóban maga Atwood is elmondja, a Fanadóra feliratkozó felhasználók betekinthetnek az adott szerző jegyzetei közé is, videókon megnézhetik, hogyan dolgoznak, chatelhetnek is magával a művésszel, sőt akár egy különleges, valódi ajándékot is kaphatnak az írótól (például egy dedikált kéziratot Atwood készülő művéből). A Fanadóra már most közel kilencvenezer dollárt sikerült összegyűjteniük, és ahogy egyre többen csatlakoznak a projekthez, lesz egyre több befektethető pénz a vállalkozásba.

És, hogy mi ebben a jó az íróknak? Hát ugyanaz, ami a rajongóknak: a közvetlen és nem utolsó sorban szinte ingyenes kapcsolattartás. Így olyan könnyen és nem utolsó sorban a sok szerző számára fárasztó sajtóeseményeket megkerülve tudnak kapcsolatot tartani az olvasóközönségükkel. Maguk dönthetik el, hogy mennyit és hogyan mutatnak meg magukból és a munkájukból, valamint azok a szerzők is egy újabb be- és megmutatkozási lehetőséghez jutnak, akik esetleg nem tudják fedezni a drága marketingköltségeit a könyvük népszerűsítésének.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Pogátsa Zoltán: Rá kell jönnünk, hogyan haladjuk meg a kapitalizmust

Litkai Gergely podcastsorozatának novemberi témája a Fenntartható gazdaság vagy társadalmi összeomlás című kötet, amiről a szerzővel, Pogátsa Zoltán közgazdász-szociológussal beszélgettek.

...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

ADVENT
...
Könyves Advent

Tüdős Klára becsvágyát a családja értetlenkedése is fűtötte

Olvass bele Bódis Kriszta Korzón a pokolba című kötetébe!

...
Könyves Advent

A Baska magyarul beszél egy Benes-dekrétumok elől menekülő család drámájába avat be

A 12 éves Baska József és családja 1947-ben menekült Magyarországra a Beneš-dekrétumok és a kitelepítés elől. Felnőttként megírta, hogy mi történt azon a sorsdöntő téli éjszakán. Olvass bele a kötetbe!

...
Könyves Advent

Egy autista srác természethez írt szerelmes levele

Dara McAnulty magával ragadó, lírai hangvételű könyve, az Egy ifjú természetbúvár naplója a természettel való mély kapcsolatát tárja fel, de olvashatunk benne az aktivista munka és az autista lét mindennapi kihívásairól és örömeiről is. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Rosszul végződő, abszurd és megbocsájtó mesék – 8 prózakötet karácsonyra

Három fiútestvér, három nemzedék, egy zombianyu és megannyi izgalmas sztori. Például családtörténetek és tönkretett szerelmek, metsző irónia és őrült tanmesék. 8 friss magyar prózakötetet ajánlunk.

...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrison állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!