Lebron James olvasással lesz bajnok

Valuska László | 2012. június 21. |

Nagyon úgy néz ki, hogy az utóbbi három év NBA-alapszakaszának legjobb játékosa, Lebron James élete első bajnoki címét azért szerzi majd meg, mert olvasni kezdett. A Miami Heat játékosa úgy döntött az alapszakasz végén, hogy az eddigiektől eltérően kevesebb tévét fog nézni a rájátszásban, és a kikapcsolódáshoz könyveket olvas majd.

A rájátszást a legendás Jerry West önéletrajzával kezdte (West by West: My Charmed, Tormented Life). Jerry West előbb játékosként lett sztár, majd edzőként a 70-es évek Los Angeles Lakersét rakta össze, végül general managerként ő hozta össze a legendás Showtime Lakerst.

A hírek szerint most fejezte be Az éhezők viadalának utolsó kötetét, és egyből belecsapott barátja, Jay-Z Decoded című könyvébe, amiben a neves rapper gyerekkoráról, felemelkedéséről ír, miközben igyekszik ábrázolni a hiphop közegét is. A könyv tele van Jay-Z szövegeivel, amikhez rövid kommentárokat is fűzött.

Elolvasta a három fekete jóbarátról szóló könyvet, a The Pact: Three Young Men Make a Promise and Fulfill a Dream-et. Ebben a három barát megígéri egymásnak, hogy mindannyian orvosok lesznek, és ezt együtt csinálják végig. A Miami Heatben is ez történt, amikor Dwayne Wade mellé leigazolták Chris Bosh-t és Lebron Jamest: a nagy hármas hosszú útra indult a bajnoki címért. Péntek hajnalban meg is nyerhetik első közös címűket. A Tipping Point azokat a kis dolgokat vizsgálja, amik nagy változásokat tudnak előidézni. A Cleveland Cavaliers-ben pont egy egész pici kellett volna, hogy megnyerje élete első bajnoki címét.