Lebron James olvasással lesz bajnok

Valuska László | 2012. június 21. |

Nagyon úgy néz ki, hogy az utóbbi három év NBA-alapszakaszának legjobb játékosa, Lebron James élete első bajnoki címét azért szerzi majd meg, mert olvasni kezdett. A Miami Heat játékosa úgy döntött az alapszakasz végén, hogy az eddigiektől eltérően kevesebb tévét fog nézni a rájátszásban, és a kikapcsolódáshoz könyveket olvas majd.

A rájátszást a legendás Jerry West önéletrajzával kezdte (West by West: My Charmed, Tormented Life). Jerry West előbb játékosként lett sztár, majd edzőként a 70-es évek Los Angeles Lakersét rakta össze, végül general managerként ő hozta össze a legendás Showtime Lakerst.

A hírek szerint most fejezte be Az éhezők viadalának utolsó kötetét, és egyből belecsapott barátja, Jay-Z Decoded című könyvébe, amiben a neves rapper gyerekkoráról, felemelkedéséről ír, miközben igyekszik ábrázolni a hiphop közegét is. A könyv tele van Jay-Z szövegeivel, amikhez rövid kommentárokat is fűzött.

Elolvasta a három fekete jóbarátról szóló könyvet, a The Pact: Three Young Men Make a Promise and Fulfill a Dream-et. Ebben a három barát megígéri egymásnak, hogy mindannyian orvosok lesznek, és ezt együtt csinálják végig. A Miami Heatben is ez történt, amikor Dwayne Wade mellé leigazolták Chris Bosh-t és Lebron Jamest: a nagy hármas hosszú útra indult a bajnoki címért. Péntek hajnalban meg is nyerhetik első közös címűket. A Tipping Point azokat a kis dolgokat vizsgálja, amik nagy változásokat tudnak előidézni. A Cleveland Cavaliers-ben pont egy egész pici kellett volna, hogy megnyerje élete első bajnoki címét.

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.