Lackfi János meséjében Mátyás király felfedezi magának a 21. századot

.konyvesblog. | 2017. november 14. |

A Mátyás király legújabb meséi címet viseli az az interaktív sorozat, mely Lackfi János József Attila-díjas író, Czuder Tamás grafikusművész és az interaktív mesekönyvekkel foglalkozó BOOKR Kids csapatának közreműködésével készült el. A sorozat alaptörténete szerint Mátyás hirtelen mély álomból ébredve lekászálódik Kolozsvár főterén álló lovasszobráról és elindul felfedezni a 21. századot. Egy királynak persze nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban, és sokszor a környékbeli emberek is hitetlenül állnak a páncélos király furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt. Ő azonban minden helyzetben feltalálja magát, és új barátai segítségével lassacskán sikerül kiigazodnia ebben a számára ismeretlen világban. Mátyás király legújabb történetét a többi BOOKR Kids meséhez hasonlóan interaktív fejlesztő játékok követik, hogy az olvasás még nagyobb élmény legyen.

A mesét a Nemzetpolitikai Államtitkárság Miénk a város! vetélkedője támogatta. A játék keretein belül a gyerekek napról napra gyűjthetik a pontokat, ha helyesen válaszolnak a történelem, irodalom, földrajz, zene, népművészet témájú kérdésekre. A feladatok arra inspirálják a résztvevőket, hogy ismerjék meg történelmüket, a Kárpát-medence magyarságának színes kultúráját, és merjék feleleveníteni, újragondolni a múlt nagy pillanatait. A játék végén minden játékos ajándékba kap egy fejlesztő feladatokkal teli Mátyás király foglalkoztató füzetet, a kétszáz legszorgalmasabb gyerek pedig egy 3 hónapos használatra jogosító BOOKR Kids Mesekártyával lesz gazdagabb. Idén a játék november 13-án indult és december 3-án zárul. 

A Mátyás király medvét aprít címen megjelent első rész már elérhető a Google Play-ből és App Store-ból letölthető BOOKR Kids Mesetárban, és a BOOKR Kids honlapján is.