Közösségi finanszírozással gyűjtenek a világ első roma drámakötetére

.konyvesblog. | 2018. november 08. |

Sok roma színházi alkotó és előadás létezik, mégis alig valaki ismeri őket, ezért a Független Színház azt tervezi, hogy 2019 tavaszán megjelenteti a világ első roma drámakötetét. Ehhez Hol vannak a roma hősök? címmel az Indiegogón gyűjtenek pénzt, a kampány két nap múlva zárul.

A drámakötet öt európai roma alkotó munkáját mutatja majd be magyar és angol nyelven, digitális tartalmakkal kiegészítve. Farkas Franciska színésznő oéldául saját életéről vall kíméletlen őszinteséggel. Mihaela Dragan darabjából a mai Romániában élő cigány nők életéről, kihívásairól kapunk képet. Michael Collins saját tapasztalatain keresztül az ír vándorcigányok, a travellerek életét ismerhetjük meg. A brit Richard O’Neill drámája a skót traveller Jess Smith-nek a skót miniszterelnökkel szembeni személyes küzdelméről szól, amelyet a travellerek emberi jogainak elismertetéséért folytatott. Dijana Pavlovic műve a svájci jenis kisebbséghez tartozó írónő, Mariella Mehr történetét és a XX. századi svájci biológiai népirtás részleteit tárj az olvasók elé.

A drámákon kívül az e-bookban hozzáférhetővé teszik majd az előadások fényképeit, rövid videórészleteket és az alkotókkal készített interjúkat is.

Még több infóért kattintsatok ide!