Kortárs írókkal kampányol az Amnesty International

.konyvesblog. | 2014. december 05. |

kkkkkk.png

illusztráció: Berta Ágnes

Az emberi jogok világnapja alkalmából kampányt indított az Amnesty International, a kampány reklámozásához pedig az irodalmat hívták segítségül. A világ legnagyobb emberi jogi eseményeként emlegetett, december 3-án indult globális Levélíró Maraton során tíz visszaélés ügyében gyűjtenek aláírásokat, amiket végül a kormánynak küldenek majd el. Azért, hogy a tíz esetre - amiben jogtalan bebörtönzés, hatóságoktól elszenvedett kínzás és üldöztetés is szerepel –  felhívják a figyelmet, felkértek tíz kortárs írót, hogy kanyarítsanak novellát a történetek köré.

A petíciószövegekből  Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Parti Nagy Lajos, Simon Márton, Tasnádi István és Vámos Miklós írt novellát. Az írások elolvashatók a 10 igaz történet honlapján, és a következő héttől plakátok formájában is szembejönnek majd a városban.

Az Amnesty célja, hogy idén a tavalyi 2,3 millió aláírt levélnél is többet gyűjtsenek össze.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.